sunnuntai 23. elokuuta 2015

Hyvänen aika sentään, haaste!

Hyvänen aika sentään, heinäkuussa on neulottu, muttei päätelty! Siitä syystä ei ole ollut esiteltävää. Onneksi Sillä Silmukka -blogista meille pyrähti Liebster award -tunnustus sekä haaste, joten jotain blogattavaa on sentään.

 1. Miksi aloitit bloggaamisen?
 2. Millaisia käsitöitä/neuleita teet kaikista mieluiten?
 3. Mitä teet tekemillesi käsitöille (pidät itse, annat lahjaksi, myyt vai jotain muuta/mitä?)?
 4. Minkä käsitöihin liittyvät taidon haluaisit oppia?
 5. Onko käsitöiden tekemisessä jotain, mistä et pidä?
 6. Mitä harrastat käsitöiden tekemisen lisäksi?
 7. Mitä / millaisia materiaaleja käytät käsitöissäsi mieluiten?
 8. Millaisista blogeista tykkäät?
 9. Mikä on ollut onnistunein käsityösi?
 10. Millaisia tavoitteita / haaveita Sinulla on bloggaamiseen liittyen?
 11. Mistä pääsääntöisesti löydät ohjeita / ideoita tekemiisi käsitöihin?
Tällaisiin kysymyksiin pitäisi löytää vastauksia.

Eltsu kertoopi:
Noh, bloggamisen aloitin jälleen, koska Ritu pyysi laittamaan blogin hänen kanssaan. Aiemmin olen vuodatuksessa pitänyt blogia käsitöistäni, mutta se lopahti opiskeluihin ja vuodatuksen teknisiin ongelmiin. Silloin bloggaamisen ideana oli pääasiassa arkistoida tehtyjä töitä ja helpottaa seuraavan vastaavan projektin kohdalla tarvittavan langan määrän arviointia jne. Neulon mieluiten käyttöön tulevia neuleita, sukkia, pipoja, lapasia ja villapaitoja lapsilleni. Tekemäni työt tulevat siis pääasiassa oman perheen käyttöön tai ystäville. En mielelläni neulo myytäväksi tai vieraille, tykkään neuloa fiilispohjalta ajatuksella, että langasta tulee mieleen tietty ihminen. Lahjaksi neulon paljonkin, kiitokseksi jostain tai muuta vastaavaa. 

Kaikista eniten tykkään villalangoista, puuvillat ja muutkin luonnonkuidut toimii, mutta puhtaasti tekokuituiset langat rikkovat kädet nopeasti ja tehokkaasti. Haluaisin oppia kehräämään itse langan alkutekijöistään saakka. Kuten jo tämän postauksen alusta voi rivin välistä lukea, päätteleminen tahtoo olla välillä tuskaisen vastenmielistä. Onnistuneimmat käsityöni on varmaan pari villapaitaa ja pari villatakkia itselleni, jotka ovat aktiivisessa käytössä. Ideoita käsitöihini poimin melkein mistä vaan, kaupan kassajonossa, telkkarisarjoista, ravelrysta... Näen jossain jonkun kivan neuleen ja siitä se ajatus sitten lähtee, yhdistyy johonkin toiseen tai jotain. Harvoin onnistun mitään neulomaan ohjeen mukaan alusta loppuun, yleensä aina tulee matkan varrella joku huikeen hyvä parannusidis, joka ei tosin välttämättä paranna lopputulosta hirveästi.

Käsitöiden lisäksi harrastan matkailua taloustilanteen salliessa, luen mielelläni ja kai valokuvauskin alkaa jo harrastuksen tasolla olla. Omistan myös monta leijaa, joiden lennättämiselle vain ei tahdo löytyä sopivaa tuulirakoa. Luen mielelläni matkailuaiheisia tai ulkosuomalaisten blogeja, muoti- tai sisustusblogit eivät yleensä kiinnosta. Bloggaamisen suhteen tavoite on huikean kunnianhimoinen, saada pidetty blogi edes kituen elossa ja päivitettynä toisinaan.

Ritu vastaa; blogin halusin pitkän miettimisen jälkeen aloittaa lähinnä säilyttämään fiiliksiä ja faktoja neuleistani. Koska valmista tulee harvakseltaan sekä olen täysi pösilö tietokoneen kanssa ehdotin kaverille yhteis-neulonta-blogia. Ja tämähän toimii kuin junan vessa.
Sukkia neulon ehdottomasti mieluiten. Aloitin 'knitting in english' sukkaohjeista ja huomasin sen helpoksi ja toimivaksi. Sukkia annan lahjaksi/kiitokseksi/muuten vaan siinä määrin, että itselleni huomaan lainaavani sukat miehen kaapista. Villalanka on ykkösmateriaali, olen myös tykännyt pellavalangasta. Puuvilla ei oikein nappaa. Eikä keinokuidut.
Olen suunnitellut tekeväni ryijyn tai kutoa maton, kumpaakaan en ilman jämäkkää ohjausta osaa. Lisäksi ihailen kirjontatöitä, mutta en edes kuvittele kärsivällisyyteni riittävän. Käsitöiden aloittamisessa huomaan joskus säätäväni liikaa, miettiväni liikaa vaihtoehtoja mikä ohje/mikä lanka. Valmista ja käyttökelpoista tulisi tod.näköisesti vähemmälläkin. Ohjeita löydän yleensä 
netistä...Ravelry + blogit enimmäkseen. Englanninkieliset neulelehdet tutkin/hankin kun sellaisia löydän, tarkoittaa kun olen jossain iiisossa kaupungissa. Tosin pikkusisko pyynnöstä diilaa myös. Käsitöiden lisäksi harrastan liikuntaa sekä lukemista. Hyvällä tuulella ollessani leivon (koska leivonnaiset eivät onnistu muuten).
En osaa nimetä onnistuneinta käsityötä, tosin eräs pipo veljentyttärelle oli tosi kaunis. Luultavasti sitä ei tullut kuvattua, koska se oli ennen blogia. Täytyy neuloa uusi. 
Luen ruokablogeja, käsityöblogeja, kirjablogeja. Haaveissani on, että blogimme löytää lukijoita sekä olisi myös kiva joskus osallistua neuleretriittiin muiden bloggaajien kanssa.  Kuvaamisessa saisi myös tapahtua kehitystä...

Etsiskelin blogiviidakosta blogeja ja heittelemme haasteita seuraaville: elämää petäjäkankaalla2SairioKruppukraatariSatunnaisesti puikoillaHilmukka ja Maikin kontti. 
Ja kysymyksiä, kysymyksiä:

1. Miksi ja miten bloggaat?
2. Oletko multitaskaaja = mitä teet samalla kun neulot?
3. Haluatko oppia lisää neulomisesta/mitä taitoja?
4. Paras keinosi rentoutua?
5. Lempiruoka ja kuinka sen teet?
6. Motto?
7. Unelmien matkakohde?
8. Tärkein neulontakikkasi ja mistä opit sen?
9. Käsityöostos, jota kadut?
10. Jos sormesi amputoitaisiin, etkä enää kykenisi neulomaan, mitä tekisit?
11. Elämän tarkoitus?

2 kommenttia:

 1. Eltsu, kiitos kysymästä: http://sairio.me/2015/08/24/haastava-haaste/.

  VastaaPoista
 2. Hui, kiitos haasteesta. Tähän täytyy paneutua kunhan paranen flunssakierteestä :)

  VastaaPoista