sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Täältä keskeneräisten maailmasta taas, päivää!

Aivan puun takaa tuli tarve neuloa huivi, siis ei tarttua niihin kahteen (vuosi tai kaksi sitten aloittuihin) tekeleeseen, joissa on joku virhe. Otin aivan uuden ohjeen, etsin sopivan langan ja tässä tulos:
 Huivihan se siinä. Ulos kuvaamaan ei viitsinyt koska keväinen keli (lämpötila 10 satetta ja vesisade) ei nappaa.Huomatkaa erityisesti kuvaan tallentuneet kuvaajan jalat..
Huivin malli on Artesano Yarns Belle Shawlette.  Huivi aloitetaan niskasta ja aluksi neulotaan sileän neuleen osuus ja lisätään samalla silmukoita. Pitsiosuus oli looginen ja sen melkein oppi ulkoa. Poikkeuksellisesti seurasin kirjoitettua mallia enkä kaaviota.
Lankaihanuus 'I Knit or Dye' -sukkalanka valikoitui sukkalankavalikoimastani pehmeyden perusteella. Langan ostin viime lokakuussa käydessäni Lontoossa. Matkailu on erilaista neulojan silmin... tämä lankakauppa I Knit oli kuitenkin  lähellä muita kiinnostuksen kohteita enkä siten (ehkä) kiusannut muuta seuruetta kovin paljon.
Tuleva matkakohteeni Islanti on myös neulojan toivekohde. Kuulemma  valmiita villapaitoja, tarvikepaketteja ja lankoja on sieltä helppo löytää. En olekaan vielä neulonut islantilaista villaa, mutta lukemani perusteella villa lämmittää myös tuulisella ja hieman sateisella kelillä. Siis juuri nyt toukokuussa sille olisi tarvetta. Sain jo kirjastosta Satu Rämön erinomaisen Islantilainen voittaa aina kirjan, joka  kohotti matkakuumelukemia entisestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti